Sagopa Kajmer Sago Kaf Kef Fan Club
Ay Isigi Kirmizi Turuncu Yesil Mavi Mor Gri Siyah
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
anasayfa anasayfa giris kayit
  +  Sagopa Kajmer Sago Kaf Kef Fan Club
|-+  Sagopa Kajmer
| |-+  Haberler - Duyurular - Sagopa
| | |-+  Röportajları - Sagopa
| | | |-+  Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008
Kullanıcı Adı: Beni Hatirla?
Şifre:

Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008  (Okunma Sayısı 315 defa)
14 Eylül 2009, 22:13:48
X_SaGoCu_X
X_SaGoCu_X
Yönetici

konu Sayısı
696

Sagopa Kajmer Fan Club
İlişki Durumu:
Birisi var
« :»

Sagopa Kajmer ile Polis AkademisiGüvenlik Bilimleri Fakültesi İletişim Kulübü olarak; Kendisi, Polis vePolislik ile ilgili yaptığımız röportaj.
SAGOPA KAJMER (YUNUS ÖZYAVUZ) Samsun doğumlu,İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı mezunudur…
A.İ: Sagopa Kajmer olarak kullandığınız kimliğiniz bildiğimizkadarıyla; Mısır’da bir piramit ve o piramidi ortaya çıkaran arkeologunsoyadından geliyor. Bu kimliği ilk olarak kullanmaya başlayışınız nasıloldu ve niçin böyle bir kimliği seçtiniz?
SAGOPA KAJMER: Bir gün bir rüya gördüm, özel bir rüyaydı. Sabahuyandığımda kendimi stüdyoda kayıtta buldum. İşte böyle başladı Sagopaadını kullanmam.
A.İ: İstanbul Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümüne girişiniz nasıl oldu? Sizi bu bölümü seçmeye iten bir sebep oldu mu?
SAGOPA KAJMER: İlk amacım bir an önce İstanbul’a yerleşip müzikyapabilmek ya da müzikle ilgili bir şeyler yapabilmekti. İlk evvelaradyoculuktu geçimimi sağladığım. Sonra müzik icra etmeye başladım.Farsça bölümünü özellikle istememdeki sebep, bu dilin şiirin veedebiyatın hakiki dili olması. Ayrıca atalarımızın dili de Farsçakaynaklıdır. Dış kaynaklı bir dildense Farsçayı tercih ettim. Böylecekendi dilimi daha iyi irdeleyebildim.
A.İ: Üniversitede başka bir bölümde okumuş olsaydınız yine aynı tarzda şarkılar mı yapardınız?
SAGOPA KAJMER: Müzik ve okuduğun bölümün alakası olmaz. Müzik ilekalbin ve ruhun alakası olur. Bölümler ve fakülteler genelde ruhuyorar. Müzik yapmayı da engeller. Eğer müziğin okuduğun bölümlerlealakası olsaydı her ayrı fakülteye bir müzik türü yakıştırırdık. Tıpokuyanlar Rock yapar, biyolojiciler Jazz yapar vs. diyemeyiz 
A.İ: Müzik hayatınızda sizin için dönüm noktası olarak gördüğünüz bir durum var mı?
SAGOPA KAJMER: ” Emre Kuytu “ adlı yakın bir Dj arkadaşımın ufakmiktar bir para için kendi evinde tekstilci bir arkadaşı tarafındangırtlağının kesilerek öldürülmesi ve benim bunun üzerine “BirPesimistin Gözyaşları “ albümüne başlamam ve “Maskeli Balo” adlıalbümün ilk şarkısını yapmam. İşte bu sanırım. 
A.İ: Rap müzik Batı kültürü temelli bir müzik tarzı. Ancakokuduğunuz Fars Dili ve Edebiyatı bölümü de Doğu kültürünü ihtivaediyor. Siz de şarkılarınızda Farsça ve Arapça sözcükleri yoğun olarakkullanıyorsunuz. Bu açıdan baktığımızda Doğu ve Batı kültürü arasındaköprü görevi gibi bir rolünüz olduğunu söyleyebilir miyiz?
 SAGOPA KAJMER: Babam bana amcamdan naklen şunu diyor: ”Böyle biradam yok. Hem doğu hem de batı var Yunusta. Doğu ve Batı sentezi buçocuk.”Bence en doğru tanım bu. Şu anda herhangi biriyle, kim olursaolsun, her türlü konuda konuşabilirim. İster müzik ister sinema. Amadoğudan gayet mutasıp, muhafazakâr zatlar gelse onlarla da her yöndensohbet ederim. İnsan kendini geliştiren bir yapı. Ne kadar kat yaparsano kadar yükselirsin, kendini yükseltirsin. Örneğin doğru konuşursan ilkbaşta yadırganırsın ama sonra anlaşılırsın. Anlaşılmak en önemlisi.Köprü görevi görmek ne derece doğru ve yerinde olur bilemiyorum fakatköprüyü kurmak için çabaladığım kesin. Bu konuda kendime güvenmek veHakk’ın olduğu yerde muhabbetin vukuu bulacağına inanmak istiyorum. İlkönce bir şeye dosdoğru inanmak lazım. Kültür sadece yaşanan topraklarıilgilendirir. Buradaki oradakiyle çoğu zaman kültürel çatışır. Amaunutmamak gerekir ki ruhlar aynıdır. Hepsi kendi mutluluğunu yakalamakve bırakmamak ister.
A.İ: Polis denilince aklınıza gelen ilk şey nedir?
SAGOPA KAJMER: Öncelerde polis denilince o kadar korkardım ki.Birçok kez polisle yüz yüze kaldım. Arkadaşımın arabasına binerdim çokhızlı kullanırdı, çevrilirdik, biri kavga ederdi yanında, beni deifadeye çekerlerdi. O günlerden aklımda kalan polis tanımlaması; ağırhakaretlerle insanları rencide eden, kendi egolarına yenik düşen mavililerdi. Fakat son yıllarda ülkemizde polis memurları çok nazikler.Hatta o kadar nazikler ki, bazen bu eski polislerin geri gelip suçamahal vermemelerini istiyorum. Önceden suç daha azdı. Şimdi daha fazla.En azından eskiden bunca kan döken yoktu. Belki de şu Avrupa birliğidenen saçmalık nedeniyle polisin yetkileri daraldı. İlk önce askersonra polis gelir benim için. Gerçekten bu ikili olmasaydı haraptık.Polisle aram hiç bozuk olmadı. Geçenlerde pasaport kontrolündengeçerken çok iyi bir polis memuru arkadaşla diyaloğum oldu. Çoknaziklerdi. Onun daha öncesinde imza günümde izdiham nedeniyle poliskardeşlerim biber gazı püskürtmüşlerdi dinleyicilerime sonra benioradan zırhlı bir şeyle kaçırmışlardı. Sonrasında bir polis bürosunayol aldık vardığımızda hepsi çocukları ve kendiler...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın]
« Son Düzenleme: 14 Eylül 2009, 22:18:24 Gönderen: X_SaGoCu_X » Kayıtlı
X_SaGoCu_X'in Imzasi

içerigin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
ÜYE OL ANINDA 10 TL KAZAN !

100 mb host 10 TL

˜*•. ˜”*°•.˜”*°•.•°*”˜.•°*”˜ .•*˜
˜”*°•.˜”*°aTaPaRKLı°*”˜.•°*”˜
.•*˜ .•°*”˜.•°*”˜”*°•.˜”*°•.
Bu Sayfayı Paylaş
Facebook'a Ekle Google Ekle Yumile Ekle Yahoo Ekle Msn Ekle Netspace Ekle Ask Ekle Digg Ekle Del.icio.us Ekle
 Hızlı Kayıt Sistemi
Yanlızca 10 saniyenizi üye olmak için ayırırsanız sitemizden daha fazla yararlanırsınız ;)
Kullanıcı adınız:    Şifreniz:    Şifrenizi tekrar yazın: E-mail adresiniz:   

Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Offline Pasif

View Profile
Re: Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008
« Posted on: 22 Mayıs 2012, 13:18:24 »

uyari
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 oyunu indir, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 program yükle, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 download, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 full albüm mp3 indir, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 resimleri, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 haber, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 yükle, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 videosu, Sagopa Kajmer Polis Akademisi Röportajı 2008 şarkı sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
GoogleTagged: polis

Gitmek istediğiniz yer:  

Site Map|Site Map2|GoogleTags | Linkler | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss|index
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

07 Mayıs 2012, 11:16:36
Arşiv
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

SagoKafKef.COM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.