Hoşgeldiniz,
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Sagopa Kajmer Sago Kaf Kef Fan Club
Sagopa Kajmer
Haberler - Duyurular - Sagopa
Röportajları - Sagopa
Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008
Kullanıcı Adı:
Beni Hatirla?
Şifre:
Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 (Okunma Sayısı 331 defa)
14 Eylül 2009, 22:19:16
X_SaGoCu_X
X_SaGoCu_X
Kullanıcının profilini göster
Özel mesaj gönder
Son mesajlarını göster
Arkadaş listeme ekle
X_SaGoCu_X
Yönetici
konu Sayısı
696
Sagopa Kajmer Fan Club
Birisi var
Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008
«
:
»
İstanbul Üniversitesi Dil Bölümü öğrencilerinin,Sagopa Kajmer’le gerçekleştirdiği Linguistanbul röportajı 2009�
�
İŞTE O RÖPORTAJ
Onun en önemli mahlası Sagopa Kajmer,asıl adı ve soyadı Yunus Özyavuz.Oda bizden biri,o da İstanbul Üniversitesi’ndeki dil bölümlerinden biriolan Fars Dili ve Edebiyatı eğitimi aldı.Ve biz de LINGUISTanbul olarakkendisiyle,hem eğitim hayatı hem de müzikal kimliğiyle ilgili birröportaj yaptık.Kendisi de sorularımızı çok samimi bir şekildecevapladı.
LINGUISTanbul: Merhaba..Nasılsınız ve bu aralar hayat nasıl süregeliyor sizin için?
Sagopa Kajmer: Teşekkür ederim her şey iyi ve de hoş.
LINGUISTanbul: Şimdi gelelim röportajımızda size sormakistediklerimize.İlk sorumuz bu dil bölümü serüveninin başlangıcıylailgili olsun ve ” lisedeyken dil bölümünü seçmenizdeki sebep nedir vebu bölümü isteyerek seçenlerden mi yoksa hani tesadüfen kendimi bubölümde bulanlardanım diyenler olur ya, siz de onlardan biri misiniz?”diye soralım?
Sagopa Kajmer: Lisedeyken ya sözel ya fen-matematikseçebiliyordunuz.Ben matematik ile iyi anlaşamam.Kendini bana pek deanlatamadı sanırım ya da ben onu anlamak istemedim.Anladığım şeykonuşup yazmak.Bunlarda hüner sahibi olan biri elbette seçiminibunlardan yana kullanır.
LINGUISTanbul: Lisede dil bölümü okurken dersleriniz nasıldı ve lise hayatınız nasıl geçti kısaca anlatabilir misiniz?
Sagopa Kajmer: Lisede çok ama çok çalışkandım.Ama her şey not almakiçindi.Ergenlik dönemim zordu.En çok sevindiğim şey o dönemlerden kalansaflıktır.Herkes saftı yani aptal demek değil içi dışı bir insanlarınhoşluğu bahsettiğim.Modeller ve araç gereçler daha sevimliydi espirilerdaha dozundaydı.Zaten lisenin espirisi de bu.
“Yabancı dil deyip geçmeyin.”
LINGUISTanbul:Lisede dil bölümü okumasaydınız,hangi bölümde okumak isterdiniz ve üniversitede hangi bölümü tercih ederdiniz?
Sagopa Kajmer: Ne lisede ne de üniversitede bölüm vs gibi şeylersadece levhadır.Dil ya da farklı bölüm okumak insanı dilde maalesefuzman yapmıyor.Hususi gidip anavatanından öğrenilmeyen yabancı dil ;çarpık ve dağınık konuşulan forma uğramış yamuk bir Türkçeden başkahiçbirşey olamaz.Ne İngilizce bölümü master talebeleri bilirimİngilizceleri çok komik olan..Yabancı dil deyip geçmeyin.dışarıdabizlere bozuk dilimizden ötürü gülerek diyalog veriyorlar. O nedenleben bölüm için değil bölümü bahane ederek hayatımı düzenlemeyeçalıştım.Sadece Farsçaya karşı olan ilgim ağır bastı.İngilizceİspanyolca Latince tercihlerim de vardı.Ama zoraki tercihlerdi.Zatenher şey zor ki değil mi? Okumak da zorakiydi.Oku da ne okursan okumantığı vardı.
LINGUISTanbul: Dil bölümünden mezun olduktan sonra,yabancı dil veöğrenci seçme sınavına girdiniz.Bunların sonrasında da bir tercihdönemi yaşadınız.Bu dönem sizin açınızdan nasıl geçti?
Sagopa Kajmer: Heyacansız,gayet sıradan ama çok hayal kurarak.Şimdi o hayallere ulaşmanın rehaveti var.
“Yakaladığın avın ne yasını tut ne bayramını yap.”
LINGUISTanbul: Bu tercih döneminden sonra okulumuzun Fars Dili veEdebiyatı bölümüne yerleştiniz.Bu bölüme yerleştiğinizi öğrendiğinizdetepkiniz ne oldu ve bu bölümü gerçekten isteyerek mi seçtiniz?
Sagopa Kajmer: Kuzenim beni aramıştı sabahleyin.Uyuyordum onuntelefonuyla uyanmıştım.Kazanmışsın demişti.Uykumdan uyanıp plan yapmayabaşlamıştım.Ama okul için değil,yeni bir hayata adapte için.Okuldayaşanacaklar bellidir.Onlara hazırlanmalar ilk-orta ve lise dekalmıştı.Artık üniversite mevzu olunca ilk akla gelen hayatoluyor.Neyle yaşarım ne yerim ne içerim vs.okulu hiç düşünmemiştimkazandığımda.Attığım oltalardan biri bir ava takıldı.Zaten avyapıldı.Onun hakkında ne iyi ne kötü düşünme.Yakaladığın avın ne yasınıtut ne bayramını yap.Sadece önüne bak,sıradaki gelsin!.böyle yaşanırzaten hayat.
�
“Farsça’nın yumuşaklığı ve samimiyeti beni 4 sene götürdü ve yaşattı.”
LINGUISTanbul: Pekala Fars Dili ve Edebiyatı hakkında neler düşünüyorsunuz,bu bölümle aranız nasıldı?
Sagopa Kajmer: Her zaman iyiydi.Öğretmenlerim çokiyiydi.Arkadaşlarım da.Üniversitenin güzelliği de ayrıydı tabiîki.Yalnız polisler ve çatışmalar arasında zar zor okudum.Zor zamanlaratlattım okul okurken.Farsça’nın yumuşaklığı ve samimiyeti beni 4 senegötürdü ve yaşattı.Sonra askerlikte bir kez daha kurtardı.Ne güzel birdurum.
LINGUISTanbul: Üniversitedeyken hayalinizde veya hedeflerinizde neler vardı?
Sagopa Kajmer: Müzik yapmak.
“Koridorda dolaşan Yunus’un hislerini en iyi o hisleri size ulaştıran Yunus bilebilir.”
LINGUISTanbul: Sizin de bölümünüz koridorunda veya EdebiyatFakültesi genelinde anılarınız olmuştur.Bunlardan birini veya birkaçınıbizlerle paylaşabilir misiniz?
Sagopa Kajmer: Evet hergün aynı şeyleri yapardım.Koridorum boyuncamırıldanarak rap yapardım.Söz yazardım.Ucuzca bir walkmanim vardı kasetçalardı.Evde müziklerimi enstrumantal olarak kasede çeker koridordaonları dinleyip...
[
Bu mesajın devamını görebilmek için
kayıt olun
ya da
giriş yapın
]
X_SaGoCu_X'in Imzasi
içerigin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol
veya
Giriş Yap
ÜYE OL ANINDA 10 TL KAZAN !
100 mb host 10 TL
˜*•. ˜”*°•.˜”*°•.•°*”˜.•°*”˜ .•*˜
˜”*°•.˜”*°aTaPaRKLı°*”˜.•°*”˜
.•*˜ .•°*”˜.•°*”˜”*°•.˜”*°•.
Bu Sayfayı Paylaş
Hızlı Kayıt Sistemi
Yanlızca 10 saniyenizi üye olmak için ayırırsanız sitemizden daha fazla yararlanırsınız ;)
Kullanıcı adınız:
Şifreniz:
Şifrenizi tekrar yazın:
E-mail adresiniz:
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Pasif
Re: Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008
«
Posted on:
22 Mayıs 2012, 13:11:07 »
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Anahtar Kelimeler:
Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 oyunu indir, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 program yükle, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 download, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 full albüm mp3 indir, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 resimleri, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 haber, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 yükle, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 videosu, Sagopa Kajmer Linguistanbul Röportajı 2008 şarkı sözleri
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
GoogleTagged:
kef
kaf
uni
google
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel
=> Forum Genel
===> Duyurular
===> Forum Kuralları
===> Arşiv
===> Site Destek-Yardım
===> Yönetime Katılın
Melankolia Müzik
=> Melankolia Duyurular
=> Melankolik Lirikler
Sagopa Kajmer
=> Sago Sesleniyor
=> Haberler - Duyurular - Sagopa
===> Konserler - Sagopa
===> Röportajları - Sagopa
=> Sago'yu Tanı
=> Albüm Tanıtım - Sagopa
=> Lirikleri - Sagopa
===> Bendeki Sen
===> Kötü İnsanları Tanıma Senesi
===> İkimizi Anlatan Bişey
===> Romantizma
===> Bir Pesimistin Gözyaşları
===> Şarkı Koleksiyoncusu
===> Kafile
===> Gora
===> Disstortion EP
===> Pesimist EP 4
===> Pesimist Ep5
=> En Çok Sevdiğiniz Şarkı? - Sagopa
=> Video İzle - Sagopa
===> TV Konser Videoları - Sagopa
===> Video Klipleri - Sagopa
=> Video Download - Sagopa
===> TV Konser Videoları - Sagopa
===> Video Klipleri - Sagopa
=> Sanal Mp3'leri - Sagopa
=> Resim Arşivi - Sagopa
=> Cep Telefonu Dosyaları - Sagopa
===> Cep Videoları - Sagopa
===> Zil Sesleri - Sagopa
===> Cep Temaları - Sagopa
Kolera
=> Haberler - Duyurular - Kolera
=> Kolo'yu Tanı
=> Albüm Bilgileri - Kolera
=> En Çok Sevdiğiniz Şarkı? - Kolera
=> Online Video Klipleri - Kolera
=> Video Download - Kolera
=> Sanal Mp3leri - Kolera
=> Cep Videoları - Kolera
=> Lirikleri - Kolera
Abluka Alarm
=> Haberler - Duyurular - Abluka Alarm
=> Abluka Alarm'ı Tanı - Abluka Alarm
=> Albüm Bilgileri - Abluka Alarm
=> Online Video Klipleri - Abluka Alarm
=> Sanal Mp3'leri - Abluka Alarm
=> Abluka Alarm Lirikleri - Abluka Alarm
Rap dünyasından
=> Ft. Destek hattı
=> Tek Mp3 PayLaşımı
=> Albüm payLaşımı
=> BeatLer
===> Arabesk Beatler
===> Under Beatler
=> Video kLipLer
Sohbet
=> Sagopa Kajmer Genel
=> Tanışalım
=> Sohbet-Muhabbet-eğlence
=> Lirikleriniz
=> Komik Yazı Ve Fıkralar
=> İtiraf Ediyorum
=> Forum Oyunları
Bölgelerimiz - Şehirlerimiz
=> Akdeniz Bölgesi
=> Doğu Anadolu Bölgesi
=> Ege Bölgesi
=> Güneydoğu Anadolu Bölgesi
=> İç Anadolu Bölgesi
=> Marmara Bölgesi
=> Karadeniz Bölgesi
SagoKafKef.COM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.