Hoşgeldiniz,
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Sagopa Kajmer Sago Kaf Kef Fan Club
Sagopa Kajmer
Haberler - Duyurular - Sagopa
KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı
Kullanıcı Adı:
Beni Hatirla?
Şifre:
Şu an bu konuyu görüntüleyenler
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı (Okunma Sayısı 351 defa)
16 Eylül 2009, 09:47:38
X_SaGoCu_X
X_SaGoCu_X
Kullanıcının profilini göster
Özel mesaj gönder
Son mesajlarını göster
Arkadaş listeme ekle
X_SaGoCu_X
Yönetici
konu Sayısı
696
Sagopa Kajmer Fan Club
Birisi var
KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı
«
:
»
Müziğin evrenselliğini sorguladığım bir yazımda, diğer sanat dallarında olduğu gibi müziğin de bir kültür taşıyıcısı olma fonksiyonundan hareketle bir yaşam biçimi sunduğunu belirtmiştim. Buna örnek olarak Amerikanın kenar mahallerinin isyan, çatışma ve karamsarlığını anlatan rap müziği örnek vererek Harlem'in çete üyesi gençliğinin yaşadıklarını, söz düellolarını içeren bu müziğin Türk gençliğinde nasıl bir karşılığı olabilir demiştim.
Ve bu noktada rap müzik yapanları özgün bir duruş içermeyen, basit “taklit”lerden biri olarak değerlendirmiştim. Gerçekten de kimliğinden koparılmış, kişilik özürleri olan kişilerde müzik bu yönüyle göze çarpıyor.Bu noktada müzik de diğer sanat dalları gibi müthiş bir dejenerasyon aracı olarak kullanılıyor.Özellikle dünyada egemen kültürün hegemonyası altında olan bizim gibi toplumlar da bu dejenerasyona açık bir gençlik var.Ancak böyle toplumlarda bu gençlik kendi içinden, kişiliği, duruşu, derinliği, kültürel yapısından gelen birikimi ile “kaynağı dışardan” da olsa rap müzik tarzında özgün ve kaliteli bir üslup oluşturan müzisyenler de çıkarıyor.
17 yaşında oğlum var. Geçen gün yanımda bir şarkı mırıldanmaya başladı. Bunu kim söylüyor dedim.”Sago” dedi. Gerçek adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer gençler arasında böyle anılıyordu. Oğluma “çok güzelmiş sözleri” dedim. “Hepsi güzel ama son albümü çok daha güzel olmuş” dedi. Merakla açtım ve dinlemeğe başladım. Bir yandan da oğlumun Sagopa Kajmerin “fun” sitesinden indirdiği sözleri okuyordum. Dinlerken hiçbir konuda toptancı ve önyargılı değerlendirme yapmamak gerektiğini düşündüm. Ancak benim rap konusunda önceki değerlendirmemi haklı gösterecek mazeretlerim de yok değil. Medyanın tepsi de süsleyerek sunduğu rap söyleyen sanatçılarımızın(!) hiçbirinde söyledikleri şarkılara kendilerinden bir şey kattıklarını görmemiştim. Tam tersine olabildiğince sığ, bol küfürlü ve insanı rahatsız edecek kadar bu kültürün dokusuna ait olmayan yavan taklitlerden ibaretti. Oğlumdan öğrendiğim kadarıyla Sagopa Kajmer bu tepsi de sunulmayı ısrarla reddediyordu. O, medyaya rağmen gençlere ulaşabilmişti. Bunda kalitesinin ve popüler kültüre rağmen ilkeli duruşunun etkisi büyüktü. Gençlerde saygı uyandırmıştı.
Her durumda genelleme yapmak yerine özel, “özgün” ve kaliteli olanları ayırt etmek gerekiyor. Bu noktada özrüm Sagopa Kajmer’e. O'nun eserlerini diğerleriyle aynı kategoride değerlendirmemem gerekiyordu. Çünkü O kişiliğini, hayata karşı duruşunu, kültürel birikimini, düşünce ve duygu yoğunluğunu özgün bir şekilde yaptığı müziğe yansıtıyor.Bu hem müziğinde hem de şarkı sözlerinde göze çarpıyor. Dinleyenler bu farkı rahatlıkla anlayacaklardır.
Son albümü diğerlerine göre Onun pişmişliğini gösteriyor. İşte bu albümden bazı şarkı sözleri. Bu arada hatırlatalım şarkılarının sözlerini de kendi yazıyor.
Bir Çıkar Yolum Yok
Etkisindeyim görmüş olduğum şaşkınlıkların, kurtulmalıyım, dışında kalmalıyım alışkanlıklarımın.
Bana benden haber veren rüyalarımın bir anlamına varmalıyım, bir yoldan çıkışa varmalıyım!
Yaşadıklarım ve anımsadıklarımdan ibaretim ben. Umursadıklarım sadık olanlar, dışladıklarım özüne bağlı kalmayanlar. Sözüne yalan katan terazi şaşkınları, farazi malumatları, şüpheciliğimin sebebi insanlar ya da insan olup insanlık dışı roller kapanlar. Rabbime hamd-ü senalar olsun, yazdırıyor ilham kalemi Elhamdülillah, yolundayım ne eyleyim âlemi? İnsanlar komik, onları anlamam için yeter mimik. Tek sahipliğimiz bilmem kaç gram et ve içine sığınan kemik. Onu da toprak alır elde var ölüm, hüzünlü son bölüm.
Yaklaş bana yanmasın, yansan da o senin içinde yangın.
Şu an aklına düştüm, aklın yolu birdir dedim yürüdüm.
Mevzum nedir anlarsın, arzum sana yalvarsın.
Şu an kendimi gördüm, küçüldükçe küçüldüm. Eyvah!
Şu an beni dinlediğini biliyorum, seni görür gibi oluyorum, analiz ediyor yazıyorum, açımı bulup çiziyorum, gözümü siliyor yanıyorum, düşünü biliyor üşüyorum, ama bir çözüme varıyorum, dinle! Sınıf arkadaşlarım yazdıklarımı silsin. Hayat bilgisi kitaba sığmaz başkalarına yedirin. Fazla rahattan delirin, gazla! Menzilimden gidin, gerçeklerimi bana verin, fıtratınızı gerdirin!
Heves ve hırs toz misali, maneviyat dev saray. Yaşananlara şahidimiz şems ve ay. Özel hayatlar deşifre olmuş herşey açık vay vay! Laboratuar içinde hangimiz değil yedek kobay. Bende kaçacak ayak yok bu taarruz meydanından, benden sakın! Akın akın birlikler lirik sürer mikrofondan, uyuşmakta can damarım, patlayan dikişlerimi yamarım.
……………………………………
Vesselam
Dil ateştir, biraz suyla söndürülmesi mümkündür. Tırnaklarını aşındıran, çözemediğim bu kör düğümdür. Üzgünümdür hayli vesselam! Vuslatım gelmez mihman beklerim. Gurbetteyim, ne edeyim?
Hadi ver gazı, ver gazı!
Sen gözümde dikensin! Bana hoş bir gül gerek. Düşüncelerin yüzüne vurmalı, buna adam gerek.
Lakaytın hedefi olursa harcanan bir yığın...
[
Bu mesajın devamını görebilmek için
kayıt olun
ya da
giriş yapın
]
X_SaGoCu_X'in Imzasi
içerigin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin
Üye Ol
veya
Giriş Yap
ÜYE OL ANINDA 10 TL KAZAN !
100 mb host 10 TL
˜*•. ˜”*°•.˜”*°•.•°*”˜.•°*”˜ .•*˜
˜”*°•.˜”*°aTaPaRKLı°*”˜.•°*”˜
.•*˜ .•°*”˜.•°*”˜”*°•.˜”*°•.
Bu Sayfayı Paylaş
Hızlı Kayıt Sistemi
Yanlızca 10 saniyenizi üye olmak için ayırırsanız sitemizden daha fazla yararlanırsınız ;)
Kullanıcı adınız:
Şifreniz:
Şifrenizi tekrar yazın:
E-mail adresiniz:
Robot Moderatör
Anahtar Kelime
Pasif
Re: KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı
«
Posted on:
20 Mayıs 2012, 20:16:38 »
Merhaba ziyaretçi. Öncelikle sitemize hoşgeldiniz. Ben robot moderatör olrak siteden daha fazla yararlanmanız için sitemize üye olmanızı öneririm. iyi eğlenceler.
Anahtar Kelimeler:
KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı oyunu indir, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı program yükle, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı download, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı full albüm mp3 indir, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı resimleri, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı haber, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı yükle, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı videosu, KadinHaberleri.CoM Özrüm Sagopa Kajmer'e Yazısı şarkı sözleri
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
Yazdır
GoogleTagged:
kadinhaberleri
sagopa
kajmer
haberleri
com
haberle
haber
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel
=> Forum Genel
===> Duyurular
===> Forum Kuralları
===> Arşiv
===> Site Destek-Yardım
===> Yönetime Katılın
Melankolia Müzik
=> Melankolia Duyurular
=> Melankolik Lirikler
Sagopa Kajmer
=> Sago Sesleniyor
=> Haberler - Duyurular - Sagopa
===> Konserler - Sagopa
===> Röportajları - Sagopa
=> Sago'yu Tanı
=> Albüm Tanıtım - Sagopa
=> Lirikleri - Sagopa
===> Bendeki Sen
===> Kötü İnsanları Tanıma Senesi
===> İkimizi Anlatan Bişey
===> Romantizma
===> Bir Pesimistin Gözyaşları
===> Şarkı Koleksiyoncusu
===> Kafile
===> Gora
===> Disstortion EP
===> Pesimist EP 4
===> Pesimist Ep5
=> En Çok Sevdiğiniz Şarkı? - Sagopa
=> Video İzle - Sagopa
===> TV Konser Videoları - Sagopa
===> Video Klipleri - Sagopa
=> Video Download - Sagopa
===> TV Konser Videoları - Sagopa
===> Video Klipleri - Sagopa
=> Sanal Mp3'leri - Sagopa
=> Resim Arşivi - Sagopa
=> Cep Telefonu Dosyaları - Sagopa
===> Cep Videoları - Sagopa
===> Zil Sesleri - Sagopa
===> Cep Temaları - Sagopa
Kolera
=> Haberler - Duyurular - Kolera
=> Kolo'yu Tanı
=> Albüm Bilgileri - Kolera
=> En Çok Sevdiğiniz Şarkı? - Kolera
=> Online Video Klipleri - Kolera
=> Video Download - Kolera
=> Sanal Mp3leri - Kolera
=> Cep Videoları - Kolera
=> Lirikleri - Kolera
Abluka Alarm
=> Haberler - Duyurular - Abluka Alarm
=> Abluka Alarm'ı Tanı - Abluka Alarm
=> Albüm Bilgileri - Abluka Alarm
=> Online Video Klipleri - Abluka Alarm
=> Sanal Mp3'leri - Abluka Alarm
=> Abluka Alarm Lirikleri - Abluka Alarm
Rap dünyasından
=> Ft. Destek hattı
=> Tek Mp3 PayLaşımı
=> Albüm payLaşımı
=> BeatLer
===> Arabesk Beatler
===> Under Beatler
=> Video kLipLer
Sohbet
=> Sagopa Kajmer Genel
=> Tanışalım
=> Sohbet-Muhabbet-eğlence
=> Lirikleriniz
=> Komik Yazı Ve Fıkralar
=> İtiraf Ediyorum
=> Forum Oyunları
Bölgelerimiz - Şehirlerimiz
=> Akdeniz Bölgesi
=> Doğu Anadolu Bölgesi
=> Ege Bölgesi
=> Güneydoğu Anadolu Bölgesi
=> İç Anadolu Bölgesi
=> Marmara Bölgesi
=> Karadeniz Bölgesi
SagoKafKef.COM
Sitemize üye olarak hizmetlerimizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.